Paluu kohtuullisuuden tilaan

Nykymaailmassa ovat jotkut asiat menneet täysin päälaelleen.On luovuttu kohtuullisuudesta ja menty niin yli kaikkien äyräiden. Silloin kun luovutaan kohtuullisuudesta, häviää myös myötätunto; emme osaa hyväksyä toisia, mutta mikä pahinta: emme tunne aitoa myötätuntoa edes itseämme kohtaan. Näissä tilanteissa häviää mahdollisuus kehittyä.

Valtion tarkoituksena on luoda kansalaisille kohtuullinen tila toteuttaa itseään, kehittyä ja olla ihmisiä toinen toisilleen. Tarve on tilalle, jossa voi levätä, olla yhdessä ja nauttia terveellistä ravintoa.

Kun valtion prosesseja pyöritetään samoilla aineksilla vuodesta toiseen, tulos on aina sama. Kun asioita tarkastellaan vastakkain asettamalla, joko tai, on vain yksi totuus, yksi tapa, yksi mahdollisuus. Aloitetaan sama prosessi uudestaan ja uudestaan (esimerkiksi saatetaan aloittaa sota aina muutaman vuosikymmenen välein).
Kun prosessista poistetaan jotain tai/ja lisätään jotain, tulos muuttuu.

Aina on kuitenkin olemassa kolmas tie. Se pitää vain löytää ja sitä pitää käyttää. Se löytyy kun vapautetaan mielikuvitus ja oma ajattelu kontrollin kahleista. Se löytyy, kun kannatellaan tilaa jossa löytyy rohkeus elää. Siinä tilassa on olemassa myös kohtuullisuus, vastuu ja myötätunto.

Kirjoittajat: Jutta & Tuure